Alles over onze unieke kaasmakerij
De Mèkkerstee is een geitenboerderij en kaasmakerij. Op onze boerderij lopen zo’n 650+ geiten die samen ons van de beste geitenmelk voorzien. De geiten krijgen alle ruimte die zij nodig hebben en de melk wordt gebruikt voor de productie van geitenkaas. We bereiden alle geitenkazen op biologische en ambachtelijke wijze. Wilt u weten hoe? Lees snel verder.
Biologische geitenboerderij
De Mèkkerstee is een biologische geitenboerderij. De melk die we gebruiken voor het bereiden van de diverse geitenkazen komt dus van onze eigen geiten. Dagelijks krijgen ze de beste, biologische voeding: ons eigen grasklaver met kruidenhooi. Ze genieten de beste zorg en worden letterlijk in de watten gelegd. Dit resulteert in zo’n 3 liter hoogwaardige biologische melk per geit, per dag. Deze verse geitenmelk gebruiken wij o.a. voor het produceren van de geitenkazen in onze kaasmakerij, maar ook voor geitenmelkijs.
Zo proeft puur natuur
Proeft u een stukje van De Mèkkerstee Bio kaas, dan proeft u puur natuur. Dat komt doordat we geen zout en conserveringsmiddelen toevoegen aan de kaas, hierdoor proeft u een ongeëvenaarde geitenkaassmaak. Dagelijks verwerken we liters geitenmelk tot diverse soorten en smaken biologische geitenkaas. Dankzij een unieke receptuur krijgt de kaas een zeer romig en smeuïg karakter, zelfs onze oude geitenkaas! Nieuwsgierig? Breng een bezoekje aan de landwinkel en ervaar zelf de unieke smaak van onze geitenkazen uit eigen kaasmakerij.
Kijk mee in de kaasmakerij
De kaasmakerij is voor iedereen vrij te bezoeken. Het ontstaan van onze kaas is transparant. De bezoeker kan live meekijken met onze kaasmakers, uiteraard wel achter glas want hygiëne en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. De Mèkkerstee is FSSC 22.000 en Skal (BIO) gecertificeerd. Dat wil zeggen dat we voldoen aan de strenge hygiëne eisen en voldoen aan de Europese wetgeving voor biologische producten.
Let op! Houdt u er rekening mee dat er op zaterdag geen kaas wordt gemaakt. Wilt u onze kaasmakerij bezoeken? Bezoek dan onze boerderij op werkdagen van dinsdag t/m vrijdag. We heten u graag van harte welkom op De Mèkkerstee.
Zo wordt kaas gemaakt
Al meerdere keren bekroond met goud
Wij geloven in de kwaliteit van onze kaas, maar de experts gelukkig ook. Diverse kazen zijn al met goud beoordeeld o.a. op de International Cheese Awards. De prijswinnende kazen uit ons assortiment zijn o.a.: Mèkkerstee Bio Fenegriek, Mèkkerstee Bio Jong belegen, Mèkkerstee Bio Belegen, Mèkkerstee Bio Truffel en Jerseyhoeve Bio Schorren. Laatstgenoemde kaas wordt van 100% jerseymelk gemaakt. Jerseyhoeve Bio Schorren is dus een koekaas. Ook deze kaas is afkomstig uit onze kaasmakerij.
Bezoek kaasmakerij de mèkkerstee
Wilt u onze kaasmakerij bezoeken? De Mèkkerstee is van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Parkeren en toegang tot de boerderij is gratis. Let op: op zaterdag wordt er geen kaas gemaakt. Wist u dat er nog veel meer te doen is op de Mèkkerstee? Maak er een leuk dagje van! Bezoek ook onze speeltuin, de kinderboerderij en het restaurant. De kinderen mogen ook met onze geitjes knuffelen. Zien we u binnenkort? Ons bezoekadres is: Hofdijksweg 34, 2353 KB Ouddorp.
Shop nu al jouw favoriete kazen in de webshop
Veelgestelde vragen
Waar komen de geitenmelk en kazen van De Mèkkerstee vandaan?
Onze melk en kazen komen volledig van onze eigen biologische geitenboerderij. We verzorgen zo’n 650+ geiten die dagelijks hoogwaardige melk leveren, die wij vervolgens op ambachtelijke wijze verwerken tot diverse soorten biologische geitenkaas.
Kan ik de kaasmakerij bezoeken en het maakproces zien?
Ja, onze kaasmakerij is vrij te bezoeken van dinsdag t/m vrijdag tijdens openingstijden. U kunt live meekijken met onze kaasmakers achter glas, zodat hygiëne en veiligheid gewaarborgd blijven. Let op: op zaterdag wordt er geen kaas gemaakt.
Zijn jullie geitenkazen biologisch gecertificeerd?
Ja, De Mèkkerstee is Skal gecertificeerd, wat betekent dat al onze producten voldoen aan de Europese biologische wetgeving en strenge kwaliteits- en hygiëne-eisen (FSSC 22.000).
Waarom proeft de kaas van De Mèkkerstee zo puur en natuurlijk?
Wij voegen geen zout of conserveringsmiddelen toe aan onze kazen. Door onze unieke, ambachtelijke receptuur en biologische melk krijgt de kaas een romige en natuurlijke smaak die u nergens anders vindt.
Is er meer te doen op de boerderij behalve kaas proeven?
Zeker! Naast de kaasmakerij kunt u ook genieten van onze speeltuin, kinderboerderij en het restaurant. Kinderen mogen zelfs knuffelen met onze geitjes. Zo maakt u er een gezellig dagje uit van!