bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Bio product van het jaar 2022

woensdag 19 januari 2022

De Mèkkertaler is gekozen tot biologisch product van het jaar 2022 en daar zijn we erg trots op! Lees hieronder het oordeel van de jury. 

Mèkkertaler geitenkaas is gisteren tijdens Biokennisweek verkozen tot het biologisch product van het jaar 2022. De geitengatenkaas van de Zuid-Hollandse biologische kaasboerderij Mèkkerstee ontving grote complimenten van de vakjury voor de innovatie op zijn vakgebied. De jaarlijkse productverkiezing voor nieuwe biologische producten is in het leven geroepen om biologische ondernemers te ondersteunen. Van de 31 productinzendingen eindigde ‘Little Cow & Cookies ijs’ van The Organic Jersey Farm op de tweede plaats. ‘Oerbouillon Kip’ ging er met de derde plaats én de publieksprijs vandoor.

Mèkkertaler, de geitengatenkaas van biologische kaasproducent Mèkkerstee is live vanuit de studio van de Biokennisweek uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse Bio-productverkiezing. De vakjury koos de nieuwe, unieke biologische geitengatenkaas als winnaar uit totaal 31 productinzendingen. Het bereiden van biologische geitenkaas met mooie gaten is een vak apart.

“Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”.

Trendwatcher Anneke Ammerlaan, innovatie deskundige Bart Fischer en directeur van Bionext Michaël Wilde vormden de vakjury en selecteerden het winnende product op basis van kans rijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovatie.

Bron: Bio product van het jaar