bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Geitenmelk

dinsdag 24 april 2018

Goede en lekkere geitenmelk is niet zo makkelijk te maken. Sommige mensen vinden het ronduit vies en halen hun neus er voor op. Vooral oudere mensen vinden geitenmelk of geitenkaas helemaal niks. Zij hebben vroeger als kind rauwe geitenmelk gedronken, en dat is niet echt lekker. Of zij herinneren zich de smaak van bittere geitenkaas.

Mensen hadden vroeger een eigen geit in de tuin, die alleen maar kool at. En je begrijpt dat je dat ook terug proefde in de melk en vervolgens ook in de kaas. Bij de Mekkerstee is dit anders. Wij weten dat goede kaas begint met goede melk. Bij ons krijgen geiten een uitgebalanceerd dieet van gras en ruwvoer. Juist die combinatie zorgt voor melk van goede kwaliteit. Mooi meegenomen dat het ook nog eens lekker is!

Dier en welzijn

Ook het welzijn van het dier is bij ons heel belangrijk. We melken de geiten elke ochtend en avond; zo lopen ze niet met volle uiers rond. Fijne bijkomstigheid is dat de dieren met lege uiers ook minder geprikkeld zijn. In de stal hangen ook borstels, waar de geiten heerlijk tegen gaan kunnen schuren. Zo komen ze tot rust. Onze geitenboerderij wordt daarom ook weleens een wellness voor geiten genoemd. En daar zijn we stiekem best een beetje trots op.

Toch zijn wij bij de Mekkerstee vooral eigenwijze kaasmakers. Zoals wij kaas maken, doen weinig anderen het. Wij beheersen het maken van vrij zachte kazen heel goed. En wist je dat onze kazen vrij kort gepekeld worden, zodat ze minder zout bevatten?

Nieuwsgierig geworden? Dat komt mooi uit, want in onze volgende blog vertellen we er meer over!