bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Wederom BIO SKAL (goed)gekeurd

maandag 10 juli 2023

We zijn verheugd u te kunnen mededelen dat we succesvol de BIO SKAL controles hebben doorstaan en dat onze certificaten worden verlengd. Op deze manier kunnen we blijven doen waar we in geloven: het produceren van heerlijke producten op een zo goed en gezond mogelijke manier voor mens, dier en natuur, volgens biologische principes.

Skal is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) dat toezicht houdt op de naleving van de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en basisprincipes van Skal Biocontrole. Het garandeert dat het produceren, verwerken en verhandelen van biologische producten aan de hoogste normen voldoet.

Waarom biologisch?

Het zijn momenteel uitdagende tijden voor (biologische) boeren. Grondstoffen en dienstverleningskosten stijgen, het politieke beleid zorgt voor onzekerheid en consumenten raken soms verward door wat ze zien en horen. Maar elke dag staan wij met frisse moed op om door te gaan met waar we mee bezig zijn. We weten waarom we dit doen en voor wie. We zijn overtuigd van onze visie, ongeacht wat er politiek of maatschappelijk gebeurt.

Onze visie is om het proces van gras tot kaas, van de eerste schakel tot de laatste, op een zo gezond en kwalitatief mogelijke manier te laten verlopen. We kiezen bewust voor biologische werkwijzen omdat dit het beste past bij onze visie.

Biologisch betekent eigenlijk dat we zoveel mogelijk de natuur zelf het werk laten doen. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde ingrediënten. In plaats daarvan streven we ernaar onze grassen, klavers en kruiden te laten groeien door het bodemleven en maken we gebruik van onze eigen geitenmest als natuurlijke bemesting. Ook door de beweiding van de geiten (die bij mooi weer altijd buiten lopen) wordt het gras bemest. Zo ontstaat er een kringloop.

De diversiteit van grassen, klavers en kruiden bevordert de biodiversiteit en de stofwisseling van de wortels in de grond stimuleert elkaars groei. Door de samenwerking tussen zonlicht, gewassen, dieren en bodem creëren we een gezonde bodem waarop op de lange termijn gezonde gewassen kunnen groeien. En gezond voer betekent gezonde melk! Bovendien voeren we minder krachtvoer en zorgen we ervoor dat onze dieren voldoende ruimte hebben. Dit alles proef je terug in de melk.

Deze werkwijze geeft ons voldoening. We hebben blije boeren, blije geiten en blije kaasmakers die met plezier heerlijke en gezonde kaas produceren. We vinden namelijk dat u recht heeft op het beste!