bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Weer goud voor Mèkkerstee oud!

dinsdag 4 juli 2023

Ook dit jaar heeft de Mekkerstee weer meegedaan aan ’s werelds grootste kaaskeuring in Engeland, de ICDA. Op de imposante keuring worden duizenden kazen door professionele juryleden onder de loep genomen en op smaak en consistentie uitgebreid gekeurd. Wederom is de Mekkerstee oude geitenkaas bekroond met een Gouden award. Ook in 2022 heeft deze kaas Goud gewonnen en daarbij zelfs de Ecolab Troffee in de wacht gesleept, dat houd in dat de kaas nummer 1 was van alle biologische kazen op deze keuring. De Gouden Award van dit jaar geeft aan dat de kwaliteit consistent hoog is!

Goud voor Jerseykaas Oud

De Jerseykaas Oud (Happy Mrs Jerseh Old Wisdom) heeft ook weer een mooie Gouden plak op zijn naam staan. Op de ICDA in Engeland is deze kaas inmiddels al jaren bekend vanwege zijn Gouden Awards maar ook omdat deze kaas in 2016 de kampioen is geweest van alle bijna 5000 kazen die toen ingezonden waren. Daarna bleef hij zijn onderscheiden kwaliteit bewijzen door de Gouden Awards die hij vele malen gekregen heeft. Deze kaas was ingezonden door Treur Kaas die na productie op de Mekkerstee deze kazen oplegt in hun pakhuis en onder de juiste condities door laat rijpen totdat het de perfecte kaas is.

Zilver voor Mekkerstee Truffel

De biologische geitenkaas met truffel heeft een mooie Zilveren plak behaalt. Ook deze kaas is meerdere malen in de prijzen gevallen. Hij valt op door de zachte consistentie maar zeker ook door de perfecte Italiaanse biologische truffel die er aan is toegevoegd waardoor de kaas zijn unieke smaak krijgt.

Halfzachte geitenkaas met Truffel krijgt Brons

Ook is er een zachte variant geitenkaas met truffel, deze wordt verhandeld via Treur Kaas onder de naam Chevretta. Deze kaas is gewaardeerd met een Bronzen medaille. De kaas valt op door zijn zachte textuur en dat gecombineerd met de Italiaanse truffel, een uitstekende combinatie.

International Cheese Dairy Awards Engeland

De ICDA (International Cheese Dairy Awards) is een kaaskeuring in Engeland. Ca. 5000 kazen worden hier gekeurd vanuit de hele wereld en is daardoor één van ’s werelds grootste kaaskeuringen. De juryleden komen vanuit de kaasbranche, horeca en voedselindustrie.