bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Goedkope uitjes in Zeeland: low budget tips!

Heb je niet zoveel te besteden en wil je toch een leuk dagje uit in Zeeland? We zetten de beste gratis uitjes voor je op een rij!

Steden bezoeken

Zeeland telt veel prachtige historische steden, zoals Goes, Middelburg en Zierikzee. Een stad bezoeken is gratis. Soms betaal je alleen een klein bedrag voor parkeren. In Zierikzee is parkeren zelfs gratis. Kijk, dat is handig.

Boerderij De Mèkkerstee

Oké, boerderij De Mèkkerstee ligt net buiten Zeeland, namelijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, maar de toegangsprijs maakt veel goed. Je kunt hier namelijk kosteloos naar binnen. Bezoek de stallen, zie hoe geiten worden gemolken, bekijk de kaasmakerij, pluk bloemen in de pluktuin of laat de kinderen los in de speeltuin. Daarnaast is er een grote landwinkel en een restaurant met streekproducten. Alles is vriendelijk geprijsd.

Boswachterij Westerschouwen

Aan de kust van Schouwen-Duiveland ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Hier  kun je heerlijk wandelen. Er zijn korte en lange routes voor wandelaars, fietsers en ruiters. In het najaar tref je duizenden paddenstoelen aan in het natuurgebied. Het is een bijzonder stukje natuur. Het ene moment ruik je de zilte zee en wandel je door de duinen, het andere moment word je omgeven door grote bomen. Die afwisseling maakt boswachterij Westerschouwen een beleving voor jong en oud.

Bezoek de Deltawerken

Je kunt natuurlijk naar Neeltje Jans om de Deltawerken van dichtbij te zien, maar je kunt ook gewoon even verderop parkeren en de Deltawerken gratis bewonderen.

De Hollandsche Hoeve in Goes

Een ander prachtig natuurgebied is de Hollandsche Hoeve in Goes. Het bestaat al meer dan honderd jaar. Vroeger was het een boomgaard, maar inmiddels is het een recreatiegebied, waar je heerlijk kunt wandelen.  Heb je een paar euro te besteden? Ga lekker midgetgolfen of bezoek de binnenspeeltuin.

Het strand natuurlijk!

Een dagje strand is gratis, maar kinderen hebben de tijd van hun leven. Neem een emmertje en een schepje mee en ze graven kanalen, bouwen zandkastelen en gaan op schelpenjacht. Zeeland heeft ongelofelijk veel stranden, maar de mooiste stranden zijn toch wel te vinden op de koppen van de eilanden. De stranden van Ouddorp zijn uitgestrekt en weids, terwijl de stranden van Zoutelande en Domburg toeristischer zijn. Liever een boulevard? Ga dan naar Vlissingen.

Zeeland heeft veel vuurtorens, dus misschien is het leuk om ze allemaal te bezoeken? Dat zorgt zeker voor een leuke roadtrip.

Schelpenmuseum in Zaamslag

Bewonder de privéverzameling van amateurarcheoloog Gerrit Johan de Zeeuw in Zaamslag (bij Terneuzen). De 90-jarige De Zeeuw heeft het museum van jongs af aan opgebouwd. Hij kan prachtige verhalen vertellen over de schelpen. Naast schelpen zijn er ook fossielen, gesteenten, munten en kogels te zien. Een ander bijzonder object is de schedel van een butskop (een soort dolfijn). Vrijdag en zaterdag is het museum geopend. Toegang is gratis. Op andere dagen is het Schelpenmuseum alleen op afspraak open.

Ook interessant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws