bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Wat is er te doen op Goeree-Overflakkee?

Er is genoeg te doen op Goeree-Overflakkee. Wandel door het historische centrum van Goedereede, bezoek geitenboerderij De Mekkerstee in Ouddorp of ga lekker naar het strand.

De leukste uitjes op Goeree-Overflakkee! (update 2023)

Goeree-Overflakkee is het zuidelijkste eiland van de provincie Zuid-Holland. Veel toeristen komen voor de uitgestrekte stranden, maar Goeree-Overflakkee heeft veel meer te bieden.

#1 – Het historische centrum van Goedereede

Goedereede is een prachtig oud stadje. Wandel door de oude straatjes – zoals Het Klooster en de Pieterstraat. Bewonder prachtige herenhuizen aan de Noordzijde en Zuidzijde Haven. Bij lekker weer kun je plaatsnemen op de Markt voor een hapje en een drankje bij De Gouden Leeuw. Parkeren is gratis op parkeerplaats Centrum In ’t Hof (nabij supermarkt Spar Goeree).

#2 – Geitenboerderij De Mèkkerstee

Geitenboerderij De Mèkkerstee is een leuk uitje voor jong en oud. Zie hoe geiten gemolken worden en hoe kaas wordt gemaakt. Ook is er een grote landwinkel met verse producten, waaronder allerlei kazen van schaap, koe en geit. Neem plaats in het restaurant voor versgebakken appeltaart of proef huisgemaakt ijs. Buiten is een speeltuin voor kinderen en is er (van het voorjaar tot het najaar) ook nog een pluktuin om een eigen boeket samen te stellen. Naast geiten zijn er allerlei andere boerderijdieren te zien, zoals kippen, varkens en pony’s. Toegang en parkeren is gratis.

#3 – Winkelen op Goeree-Overflakkee

Wil je winkelen op het eiland Goeree-Overflakkee? Dan zijn er twee grote dorpscentra: Ouddorp en Middelharnis. Ouddorp heeft een groot centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca. In Middelharnis kun je terecht op ‘d’n Diek’ voor diverse lokale winkeltjes en grote ketens. In beide plaatsen kun je heerlijk lunchen bij diverse restaurantjes. Combineer een middagje shoppen met een lekkere lunch of kop koffie op het terras. Naast het winkelaanbod zijn er op Goeree-Overflakkee ook diverse weekmarkten en in de zomer braderieën. Bekijk deze pagina voor een actueel overzicht van de weekmarkten en braderieën op Goeree-Overflakkee.

#4 – Lekker naar het strand

Ouddorp heeft de mooiste stranden van Nederland. Zelfs wanneer het extreem druk is, dan nog lig je niet vast naast andere strandgasten. Daarnaast heeft Ouddorp hippe strandtenten en uitgestrekte duinen.

#5 – De beste restaurants

Het eiland Goeree-Overflakkee staat bekend om haar restaurants. Heerlijk eten bij een strandtent, op een zonnig terras of in een sjiek restaurant? Alles is mogelijk! Laat je verrassen door de grote diversiteit aan restaurants op Goeree-Overflakkee waar je heerlijk kunt lunchen en dineren.

#6 – Segway of scooter huren

Een onvergetelijke dag langs de kust? Dan huur je natuurlijk een segway of scooter bij Bever Verhuur in Ouddorp. Met een scooter of segway kun je op een mooie dag het eiland Goeree-Overflakkee verkennen. Kies je voor een route door de duinen van Ouddorp of ga je richting Flakkee?

#7 – In een ‘eend’ het eiland verkennen

Geen zin om te fietsen? Huur dan een ouderwetse eend bij Eendjes verhuur Stellendam. Met een eend ervaar je hoe het is om met een ouderwets open dak te rijden. Eendjes verhuur Stellendam heeft de leukste routes voor je klaarliggen, uiteraard ben je ook vrij om zelf een route te kiezen. Daarnaast bieden ze ook een speciaal Mèkkerstee arrangement aan. Zo kun je kiezen voor een high-tea arrangement of een kaasproeverij. Een lekkere onderbreking van je tourtocht over Goeree-Overflakkee.

#8 – Speeltuin De Flipjes

Is het lekker weer? Dan is Speeltuin De Flipjes in Ouddorp een leuk dagje uit met kinderen. Deze buitenspeeltuin heeft tientallen speeltoestellen, zoals schommels, wippen, draaimolens, trampolines en glij- en kabelbanen. De kinderen kunnen hier de hele dag spelen en plezier beleven voor slechts €2,- euro!

#9 – Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Liever iets cultureels doen? Bij Streekmuseum Goeree-Overflakkee leer je meer over de geschiedenis van het eiland. Landbouw, visserij en oude ambachten staan centraal.

#10 – Natuurgebieden

Goeree-Overflakkee heeft meer te bieden dan goudgele zandstranden. De Kwade Hoek is een populair natuurgebied met onverharde wandelpaden en zo’n 300 soorten planten. De Slikken van Flakkee bij Melissant zijn ook de moeite waard. Daarnaast kun je allerlei eilanden bezoeken, zoals Hompelvoet (alleen met eigen boot) en Tiengemeten (met een pondje in de zomer).

#11 – Faunapark Flakkee

Faunapark Flakkee is het leukste dierenpark van Goeree-Overflakkee en ligt in Nieuwe-Tonge. In het Faunapark wonen allerlei bijzondere bewoners. Bewonder de Hutia’s, de bobakmarmotten, tayra’s en zelfs een prachtige moeraskat.

#12 – Dagje indoor waterpret

Op Goeree-Overflakkee zijn er wel vier zwembaden! Is het een dag wat minder goed weer? Ga dan voor een dagje waterpret in een van deze vier. Het grootste zwembad is Aqua Mundo, op Port Zélande. Goed voor een dag lang speelplezier in de wildwaterbaan, turbo tunnel en het binnen- en buitenbad. De andere zwembaden vind je in Stellendam, Dirksland en Sommelsdijk.

#13 – Maak een rondvaart over de Grevelingen

Met het schip ‘Grevelingen’ maak je een prachtige rondvaart van 1,5 uur over de Grevelingen. Het schip vertrek vanuit haven Den Osse, je vaart langs Hompelvoet, Stampersplaat en Dwars in de weg, langs Brouwershaven weer terug naar de haven. Misschien kun je onderweg nog wel zeehondjes spotten!

#14 – Zeehondenopvang A Seal

Bezoek de zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Bekijk de zeehonden van dichtbij en kom alles te weten over de verschillende zeehonden die leven in ons gebied. Wanneer een zeehond weer sterk genoeg is om in het wild te kunnen overleven, wordt deze weer vrijgelaten. Ook hier kun je bij zijn!

#15 – Vuurtoren Westhoofd Ouddorp

De vuurtoren Westhoofd is ook zeker een bezoekje waard! Er is een klein parkeerterreintje vlakbij de vuurtoren, maar je kunt nog dichterbij komen als je te voet verder gaat.

Blijf je liever in de buurt van Ouddorp?

Ontdek hier wat er allemaal te beleven is in of in de buurt van Ouddorp. Laat je inspireren door deze tips voor de zomer van 2023.

Webshop de Mèkkerstee

Ook interessant