bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geslotenBekijk onze openingstijden

Kaasboerderij

De Mèkkerstee is absoluut een begrip op Goeree-Overflakkee en omstreken. Behalve dat de boerderij een leuk dagje uit is voor het hele gezin, wordt hier dagelijks diverse soorten kaas geproduceerd in de kaasmakerij.

De lekkerste geitenkaas

Op onze kaasboerderij maken we zowel koekaas als geitenkaas. De geitenkaas wordt gemaakt van verse geitenmelk van onze eigen geiten. Op de Mèkkerstee hebben we zo’n 650+ geiten. Zij worden dagelijks in de watten gelegd, ze hebben zelfs hun eigen wellness. Ze krijgen dagelijks de beste, biologische voeding namelijk verse grasklaver met kruidenhooi. Dit resulteert in drie liter hoogwaardige melk per geit per dag. Deze melk wordt gebruikt voor onze kazen en geitenmelkijs.

Kaas volgens uniek receptuur

n de kaasmakerij maken onze kaasmakers diverse soorten geitenkaas volgens uniek receptuur. Dit heeft dan ook geleid tot meerdere prijswinnende kazen. De bezoeker kan op werkdagen meekijken met het kaasmaakproces. Uiteraard achter glas, want naast kwaliteit, staat ook hygiëne en veiligheid bij ons hoog in het vaandel.

Direct na het melken van de geiten komt de melk in de koeltank bij de kaasmakerij. Vanuit hier gaat de melk eerst door de pasteur en wordt vervolgens teruggebracht naar een optimale temperatuur. Vervolgens wordt er zuursel aan de melk toegevoegd en tenslotte stremsel. Door het stremsel wordt de kaas een dikke, kwarkachtige massa.

Zo wordt onze kaas gemaakt ->

Assortiment kaas

Ons assortiment kaas is erg uitgebreid. Tevens komen hier zo nu en dan nieuwe kazen bij, mede dankzij unieke samenwerkingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een koffiekaas en een bierkaas ontwikkelt, die erg goed in de smaak vielen. Ook kwam afgelopen jaar de Mèkkertaler nieuw in ons assortiment, een unieke geiten gatenkaas. Maar ook een geitenkaas Pesto! Laat u verrassen door ons uitgebreide en unieke assortiment welke te verkrijgen is in onze landwinkel op de kaasboerderij en diverse kaasspeciaalzaken door heel het land.

Standaard in het assortiment vindt u de volgende geitenkazen: Zeesla, Pittige Mix, Jong Belegen, Fenegriek, Belegen, Extra Belegen, Honing Klaver, Italiaanse Kruiden, Jong, Truffel, Oud en Mèkkertaler.

Webshop de Mèkkerstee

Openingstijden van de kaasboerderij

Onze geiten- en kaasboerderij is van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Tijdens de zomervakantie zijn we tevens op maandag geopend. Toegang en parkeren is gratis!

Ook interessant