bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geslotenBekijk onze openingstijden

Waarom is een bezoekje aan De Mèkkerstee zo leuk?

Tien praktische vragen met antwoorden én tips

Op de Mèkkerstee is genoeg te beleven, kom gezellig een dagje langs bij ons op de geitenboerderij en beleef de charme van het boerenleven. Geniet tussendoor van een vers kopje koffie met appeltaart in ons restaurant of van een zelfgemaakt ijsje.  Hieronder vindt u 10 veelgestelde vragen met antwoorden én een aantal tips om optimaal te kunnen genieten van uw bezoek aan de Mèkkerstee!

1. Voor wie is de Mèkkerstee leuk?

De Mèkkerstee is leuk voor iedereen! Voor jong en oud is er genoeg te beleven op onze geitenboerderij. Kijk bijvoorbeeld mee hoe onze geitenkaas wordt gemaakt in onze kaasmakerij, of kom om half 4 kijken hoe onze geiten worden gemolken.

2. Is de Mèkkerstee écht gratis?

Het antwoord is ja! Bij ons kunt u vele uren (speel)plezier beleven en dat geheel voor niets. Bezoek onze kinderboerderij of onze buitenspeeltuin. Tussendoor kunt u van een hapje en een drankje genieten in ons restaurant.

3. Ik ga bij mooi weer liever naar het strand…

Natuurlijk, maar wist u dat de Mèkkerstee slechts op twee minuten rijden van het strand ligt? Kom voordat u naar het strand gaat lekker lunchen in ons restaurant, of als u terugkomt afkoelen met een lekker zelfgemaakt ijsje.

4. Hoe kom ik bij de Mèkkerstee?

De Mèkkerstee ligt in Ouddorp en is heel makkelijk te bereiken vanuit Zuid-Holland en Zeeland. Wanneer u vanaf de N57 Ouddorp in komt rijden, hoeft u alleen maar rechtdoor te gaan totdat u bij de rotonde voorbij tankstation De Haan komt. Daar slaat u rechtsaf en na ca. 100 meter ziet u de Mèkkerstee aan uw rechterhand. Komt u met het ov? Stap dan uit bij bushalte ‘Hofdijkseweg’ en loop in 3 minuten naar De Mèkkerstee.

5. Waar kan ik parkeren?

U kunt bij ons op het terrein gratis parkeren. We hebben voldoende parkeerplekken beschikbaar. Komt u met de fiets? We hebben nu ook een oplaadpunt voor de elektrische fiets! Geniet van een vers bakje koffie terwijl uw fiets wordt opgeladen.

6. Kan ik ook iets eten bij de Mèkkerstee?

Ja dat kan, bij ons in het restaurant kunt u terecht voor een heerlijke lunch, kopje koffie of een high tea. We bakken iedere dag verse appeltaart en serveren luxe belegde broodjes of een heerlijke pannenkoek. Wilt u écht iets lekkers proeven? Kom dan een ijsje bij ons eten, van onze geitenmelk maken we ambachtelijk ijs in diverse smaken.

7. Kan ik jullie kaas ook meenemen voor thuis?

Jazeker, in onze landwinkel kunt u onze eigen biologische Mèkkerstee geitenkaas kopen. Ook alle andere kazen die we in onze kaasmakerij maken kunt u hier verkrijgen. Naast onze zelfgemaakte kazen verkopen we ook nog diverse andere natuurlijke producten die (deels) uit de omgeving komen en maken we cadeaupakketten.Webshop de Mèkkerstee

8. Kan ik de geitjes aaien?

Ja, u kunt door de geitenstallen heenlopen waar de geitjes sowieso bij u komen kijken! In de lammerperiode hebben we een speciale kraamkamer, zodat u deze schattige beestjes van dichtbij kunt bewonderen. Bij voldoende lammetjes hebben we een speciale knuffelhoek waar u met de lammetjes kunt knuffelen.

9.  Hebben jullie nog meer dieren op de Mèkkerstee?

Zeker, behalve de geitenstal hebben we ook nog andere stallen waar verschillende boerderijdieren staan. In onze kinderboerderij leven verschillende dieren zoals kippen, cavia’s, een varken, paarden en nog vele andere dieren!

10: Wat is er nog meer te doen bij de Mèkkerstee?

Naast de geitenboerderij en de kaasmakerij is er nog veel meer te beleven op de Mèkkerstee! In het seizoen hebben we buiten een kraampje staan waar u verse kersen en aardbeien kunt kopen. Daarnaast kunt u uw eigen boeket plukken en samenstellen in onze pluktuin.

Onze openingstijden

Komt u ook een dagje bij ons langs? Wij zijn het hele jaar door open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn wij ook ’s maandags geopend. De toegang en parkeren is GRATIS. Graag tot ziens op de Mèkkerstee!

Ook interessant