bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Kaasboerderij Zuid-Holland

De Mèkkerstee is een kaasboerderij in Zuid-Holland, hier wordt kaas gemaakt van verse geitenmelk. Want behalve een kaasboerderij, is de Mèkkerstee ook een geitenboerderij. Er lopen zo’n 650 geiten en van die geitenmelk wordt o.a. geitenkaas en ambachtelijk ijs gemaakt.

Kaasmaakproces

Hoe onze geitenkaas wordt gemaakt is een erg interessant proces. We maken onze geitenkaas via ons eigen unieke receptuur. Dit heeft ook geleid tot diverse prijswinnende kazen, zowel nationaal als internationaal! Bij de Mèkkerstee kunt u meekijken met het kaasmaakproces. Dit begint bij het melken van de geiten, elke middag om half 4. Achter glas kunt u zien hoe de melk vervolgens wordt verwerkt tot geitenkaas. Wilt u meer weten over hoe de kaas wordt gemaakt in onze kaasmakerij? Hier kunt u alles lezen over het gehele proces.

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten (geiten)kazen. Van jong tot oud en alles daar tussenin. Onze geitenkaas is biologisch en wordt gemaakt van verse geitenmelk. In onze landwinkel kunt u al onze kazen kopen, lekker voor thuis!

Op de boerderij

Behalve een kaasmakerij zijn er ook een hoop andere leuke dingen bij ons te beleven. Kom de geitjes aaien of neem een kijkje op onze kinderboerderij. In ons restaurant drinkt u een lekker bakje koffie met verse appeltaart, of geniet van ons zelfgemaakte ijs. 

Locatie

Komt u onze kaasboerderij bezoeken? Wij zijn het hele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00. Tijdens de zomervakantie zijn wij ook op maandag geopend. U kunt onze kaasboerderij vinden in Ouddorp, Zuid-Holland. De toegang en parkeren is gratis.

Webshop de Mèkkerstee

Ook interessant