bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geslotenBekijk onze openingstijden

Kaasboerderij Zeeland

De Mèkkerstee is een kaasboerderij in Zuid-Holland, maar is ook uitstekend bereikbaar vanaf Zeeland. In onze kaasmakerij wordt kaas gemaakt van verse geitenmelk. Er lopen zo’n 650 geiten op onze geitenboerderij en van die geitenmelk wordt o.a. geitenkaas en ambachtelijk ijs gemaakt, en dat doen we allemaal zelf.

Kaasmaakproces

Onze geitenkaas wordt gemaakt via ons eigen unieke receptuur. Daardoor heeft onze kaas een een zeer smeuïg karakter, ook wanneer u onze oude geitenkaas proeft! Ook hebben we diverse prijswinnende kazen in ons assortiment. Op de Mèkkerstee kunt u meekijken met het gehele proces. Het begint al bij het melken van de geiten, elke middag om half 4. In onze kaasmakerij wordt de geitenmelk verwerkt tot geitenkaas, achter glas kunt u meekijken met dit proces. Wilt u meer weten over hoe de kaas wordt gemaakt in onze kaasmakerij? Hier kunt u alles lezen over het gehele proces.

Assortiment

In ons assortiment hebben we verschillende soorten (geiten)kazen. Deze worden allemaal gemaakt in onze kaasmakerij. Onze geitenkaas is biologisch en wordt gemaakt van verse geitenmelk. In onze landwinkel kunt u al onze kazen verkrijgen, van jong tot oud en met verschillende kruiden.

Op de boerderij

Op onze boerderij is een hoop te beleven voor jong en oud. Behalve bij de kaasmakerij kunt u ook een kijkje nemen bij onze geiten of andere dieren op de kinderboerderij. Geniet van een verse punt appeltaart met kopje koffie in ons restaurant, of van een pannenkoek met zelfgemaakt ijs na.

Kaasboerderij Zeeland

Vanuit Zeeland rijdt u via de N57 richting Ouddorp, daar is onze kaasboerderij gevestigd. Komt u ook een dagje bij ons langs op de kaasboerderij? Wij zijn het hele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00. Tijdens de zomervakantie zijn wij ook op maandag geopend. De toegang en parkeren is gratis.

Webshop de Mèkkerstee

 

Ook interessant